Zomerkamp

Ieder jaar organiseert Stichting Zandewierde voor paardenliefhebbers met een beperking een zomerkamp op het terrein van manege Zandewierde. Een week lang is het één groot feest en worden er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals paardrijden, koetsmennen (onder begeleiding), een kampvuur met muziek, een momentje weg (bijvoorbeeld met een huifkar), knutselen, voorstellingen, een BBQ, een bonte avond en nog veel meer. De hele dag is er wel wat te doen en waar nodig kan het programma aan de deelnemer aangepast worden.

Door de week heen is er een rode draad, een thema, waar de week omheen is georganiseerd. Dit kampthema wisselt elk jaar. Vorig jaar was dit CIRCUS! Voor dit jaar is dit natuurlijk nog een verassing 😉 .

Tijdens het kamp wordt er geslapen in groepen van ongeveer 6 deelnemers in grote legertenten. In elke tent slapen altijd twee vrijwilligers die ervaring hebben in de zorg of  met de doelgroep. Deze twee vrijwilligers begeleiden ook overdag de deelnemers uit die tent, zodat het voor de deelnemers overzichtelijk blijft. Onder de begeleiding valt bijvoorbeeld de dagelijkse verzorging, maar ook zaken als (voor)structureren van de dag, het houden van toezicht waar nodig en de begeleiding bij het weekprogramma.

Daarnaast is er een tent met een grote groep vrijwilligers van de paarden- en activiteiten ploeg. Zij verzorgen vooral de dagactiviteiten, maar  bieden ook ondersteuning  bij de begeleiding van de deelnemers. Ook zij hebben ervaring of affiniteit met de doelgroep.

Al het paardrijden gebeurt onder het toezicht van een gediplomeerd instructrice.

Verder zijn vanuit Stichting Elver altijd  twee werknemers aanwezig, waaronder minimaal  één verpleegkundige om de kwaliteit van de zorg te kunnen garanderen.

De opzet van het kamp is kleinschalig. Dit past het best bij de doelgroep. Er wordt dan ook uitgegaan van maximaal 4 of 5 slaapgroepen, zo’n 20-30 deelnemers.

De meeste van onze deelnemers komen jaar op jaar terug, maar er is altijd ruimte voor nieuwe deelnemers

Dit alles wordt georganiseerd door 10-tallen vrijwilligers, onder verantwoordelijkheid van Stichting Manege Zandewierde.

Dit jaar zal het kamp plaats vinden van maandag  10 juli 2017 t/m vrijdag 14 juli 2017.

 

LET OP: Er zijn nog nog plekken vrij !!!!

 

Lijkt dit kamp iets voor een zoon/dochter, familielid, cliënt of voor jezelf, mail dan naar  zandewierdezomerkamp@hotmail.com voor meer informatie over de aanmelding en de intake.  Vergeet niet contactgegevens (mail/telefoonnummer) achter te laten zodat we snel kunnen bellen voor het maken van een intake afspraak.

Voor het Zomerkamp vraagt manege Zandewierde een bijdrage van €375,–.

Het zomerkamp is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, zowel voor de dag-en-nachtploeg als de paarden- en activiteitenploeg. Wil jij graag meedoen als begeleiding bij een superleuke kampweek? Mail dan naar zandewierdezomerkamp@hotmail.com om je op te geven of om meer informatie te vragen.