Team

De dagelijkse leiding is in handen van Marjan Prins. Zij heeft de manege verschillende fases van ontwikkeling doorgemaakt. Met hart voor mens en dier leert zij iedereen de finesses van het vak en samen met alle betrokkenen zorgt zij voor een warme sfeer op de manege. Een ontmoetingsplek waar iedereen graag verblijft.

De lessen worden verzorgt door Marjan en Lotte Hofs. Zowel Marjan en Lotte zijn in het bezit van het diploma Instructeur Paardrijden Gehandicapten en volgen regelmatig bijscholingen. Vanwege de hoge eisen die aan de uitvoering hiervan gesteld worden, ontvangen zij beiden een salaris conform de CAO gehandicaptenzorg. In totaal wordt er 1,5 voltijd taak ingevuld door deze 2 (deeltijd) medewerkers voor de dagelijkse leiding en lesinstructies.

Vrijwilligers

We werken zowel voor als achter de schermen samen met een groot team van enthousiaste vrijwilligers die het mooie werk van de manege mogelijk maken! Er zijn ruim 60 vrijwilligers actief in de leeftijd van 16-86 jaar. We zien dat veel vrijwilligers trouw zijn aan de manege en haar leden. Sommigen vrijwilligers komen al bijna 25 jaar wekelijks met heel veel plezier ons ondersteunen. Ze zijn gemotiveerd, omdat ze de waarde van hun werk voor de doelgroep elke keer weer zien.

Ook al kun je wekelijks maar één uur helpen, maar ben je wel iedere week beschikbaar, dan kunnen we je goed gebruiken! Bekijk hier onze actuele (vrijwilligers)vacatures>

Stagiaires

Voor scholieren in de regio biedt de manege stageplaatsen aan waarbij de leerlingen de mogelijkheid wordt geboden om hun maatschappelijke stage te voltooien. De stagiaires krijgen de dagelijkse begeleiding vanuit het instructieteam. Bekijk hier onze actuele vacatures>

Aanname beleid

Bij Manege Zandewierde hanteren we een zorgvuldig aannamebeleid voor iedereen in het team. Vooraf vindt altijd een kennismakingsgesprek plaats. Nieuwe vrijwilligers zijn verplicht een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. Het vierogenprincipe is altijd van toepassing: bij alle activiteiten waarbij leden worden begeleid, is er minimaal één andere volwassene aanwezig of dat er sprake is van direct zicht/toezicht vanuit een aangrenzende ruimte, bijvoorbeeld via een open deur, raam of cameratoezicht. Dit geldt bij alle situaties waaronder het op- en afzadelen, in de rijbaan, tijdens begeleiding en bij verzorgingsmomenten.

Ga naar de inhoud