Huifwagen rijden

Sinds 1 januari 2020 beschikt Manege Zandewierde over een prachtige grote huifwagen waarmee je met
maximaal 12 inzittenden een mooie rit kunt maken door Nieuw-Wehl en omgeving. Ook beschikken wij al langer over een kleine huifwagen voor maximaal 4 personen. Deze kleine huifwagen wordt ook gebruikt voor het koetsmennen.

De grote huifwagen was een bekende verschijning in Nieuw-Wehl en omstreken. Deze werd ooit aangeschaft door Elver (voorheen Fatima) en ook gereden door menners in dienst van Elver. De paarden voor de wagen werden geleverd door Zandewierde. Aan deze ingewikkelde constructie is een einde gekomen. De huifwagen is door Elver voor een symbolisch bedrag overgedragen aan de Manege. Uiteraard zijn we Elver daar dankbaar voor. Deze activiteit valt nu onder de volle verantwoording van Manege Zandewierde.

Het was de bedoeling om met een soort van abonnementssysteem regelmatig te gaan rijden voor bewoners van Elver. De coronacrisis heeft hier echter roet in het eten gegooid. Na aanpassingen aan de wagen kunnen we nu slechts rijden met inzittenden uit dezelfde woongroep (cohort groep). Voordat we gaan rijden en na elke rit moet de wagen grondig gereinigd worden. We hebben dan ook de oorspronkelijk berekende tarieven enigszins aan moeten passen. Hier kunt u meer lezen over de tarieven. 

De grote en de kleine huifwagen kunnen nu ook voor andere groepen ingezet worden. Neem voor meer informatie of reserveringen contact op met Marjan Prins of vul onderstaand contactformulier in. Dan nemen wij contact met u op.