Vrijwilliger bij de les

Vrijwilligers bij de lessen: De  hulp van vrijwilligers bij de lessen is nodig, om mee te lopen met ruiters die hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld het sturen of af en toe geholpen moeten worden om weer een goede zithouding aan te nemen. Voor de ruiters ben je op dat moment de steun en toeverlaat. Je moedigt aan, je luistert en je helpt. Wij streven er naar om zoveel als mogelijk de vrijwilliger aan vaste ruiters te koppelen, zodat er een echte vertrouwensband kan ontstaan. Dat betekent  dat vrijwillig niet het zelfde is als vrijblijvend. De deelnemer rekent.

De meeste ruiters moeten bij het op- en afstijgen worden geholpen. Soms alleen met een “zetje”. Vaak ook met de til lift of via het opstapje of opstapperron. Tijdens de wisseling van de lessen is daarvoor veel hulp nodig. Manege Zandewierde stimuleert de zelfstandigheid van de ruiter. Dus ook het zelf op- en afzadelen. Je kunt je voorstellen dat ook daarbij vaak hulp nodig is. Hetzelfde geldt voor het poetsen van de paarden, het vegen van de stal en het onderhoud van de harnachementen. Alle activiteiten zijn een samenwerkingsverband tussen ruiters, vrijwilligers en instructie.

Vrijwilligers helpen ook bij de altijd feestelijke wedstrijd dagen, spelletjesdagen, demonstraties en bij het jaarlijkse zomerkamp. U bent altijd van harte welkom om eens te komen kijken en een babbeltje te maken met onze vrijwilligers.

Vrijwilligers1