Koetsmennen

Menproject:

koetsmennen koetsieren1 Het menproject is in het leven geroepen voor ruiters die, om wat voor reden dan ook niet (meer) op een paard kunnen rijden.
Dit kunnen ook mensen zijn die in een rolstoel zitten, dus is er een koets gebouwd waarop een rolstoel geplaatst kan worden, zodat er ook vanuit de rolstoel gemend kan worden.
Ge Energie BV uit Rheden heeft het mogelijk gemaakt dat we deze koets kunnen aanschaffen. Om mensen met een beperking goed te begeleiden hebben we Annette Mooyen gevraagd dit de eerste weken te begeleiden. Annette heeft dit werk ook in Arnhem gedaan en heeft dus de nodige ervaring. Willy ten Haaf is de koetsier en vaste begeleider en zal dus het stokje over nemen van Annette. Op 22 augustus 2009 zijn we van start gegaan.koetsmennen Koetsieren
Het is echt ontzettend leuk en de deelnemers doen goed hun best om de fijne kneepjes van het koetsieren eigen te maken. Het paard Cleo luistert goed, maar ja, hij heeft soms toch een eigen willetje. Het is dan ook erg leuk om de wisselwerking tussen paard, koetsier en leerling te zien.